240718
Bobi Klintman Instagram takeover!
Pirates Bobi Klintman takes over the home clubs instagram account tomorrow to show you guys a day in the new NBA players life during summer league. We are honoured to hand the reigns over to Bobi to inspire the next generation Pirate players and show us an insight of what a professional NBA players life looks like.

Don’t hesitate to share this post so more basketball fans can log in and get inspired. Go Pirates! Go Bobi❤️❤️❤️

https://www.instagram.com/trelleborgpirates/


240619
Årsmöte

Fredagen den 20 september kl 18 i Västervångshallen. Agenda och handlingar finns i varje lags facebookgrupp.
Välkomna!


240523
Stipendium

Pirates Basketball startar ett projekt med hjälp av projektmedel från Idéer för livet. 

Genom att erbjuda ca 20 ungdomar en kombination av läxhjälp, ledarskapsutbildning och utbildning i basketfärdigheter vill föreningen säkra framtida basketledare och samtidigt bidra till att fler unga klarar skolan och växer som individer.


230804
Årsmöte
Onsdagen den 6 september kl 19 i Västervångshallen.
Agenda och handlingar finns i varje lags facebookgrupp.
Välkomna!


230626
Landslaget U15

Pirates guards Marcus LeCesne och Adam Boijertz är båda uttagna till bruttotruppen för U15-landslaget som 2 av de enda 3 spelarna från södra Sverige!

Coach Lou: Jag är oerhört glad för Adam och Marcus skull. Deras framgång vittnar om vår goda kultur och basketutbildning. Pirates Basketballs kultur bärs av alla spelare som spelar i våra ränder.

Det ger mig enorm glädje att inte bara spelarna utan även föräldrarna har accepterat den tuffa miljö vi har skapat, en miljö för spelare som vill bli proffs. Ett engagemang för excellens och vårt mantra: Lojalitet, Respekt och Hängivenhet.

Vi har många talangfulla spelare som tids nog kommer att sätta sin prägel och jag är glad över att vara en del av deras resa.

Let’s Go Adam! Let’s Go Marcus!

Foto Mika Pirttinen Grafik aya.se
Foto Mika Pirttinen Grafik aya.se

Foto Mika Pirttinen Grafik aya.se
230215
Årsmöte

Välkomna på årsmöte, tisdagen den 28 mars 2023 kl. 18.30 i Västervångshallen.
Agenda och handlingar kommer finnas i varje lags facebookgrupp.


230123
Enkät!

På vår julavslutning delade vi ut en enkät, 36 barn/unga svarade varav 23 killar och 13 flickor.
Den handlade om trivsel, kompisar (dvs värdegrund) samt om man tycker det är viktigt att vi har elitlag på herr- och damsidan.

Alla trivs bra!
Resultaten visar att alla trivs mycket bra eller bra i sina lag. De har roligt, har kompisar och trivs med sina tränare. Ett riktigt gott betyg till oss alla inom föreningen!

Viktigt med elitlag
90% tyckte att det är att mycket viktigt eller viktigt att ha elitlag på herrsidan. På damsidan anser 78% att detta är viktigt eller mycket viktigt. Sammanlagt tycker alltså våra medlemmar att det är viktigt att vi fortsätter elitsatsa på herr och dam.

Julavslutning Pirates Basketball

22-12-02
USM för U15 och U16
I helgen 3-4 dec 2022
spelar våra lag USM i Västervångshallen och på Liljeborg. Kom och heja på våra unga ballers! Spelschema nedan.

Ethan McManus foto Mika Pirttinen grafik aya.se22-11-10
EXTRA ÅRSMÖTE

Fredagen den 9 dec 2022 kl 19 i Västervångshallen. Agenda och handlingar finns i varje lags facebookgrupp. Länkar till dessa ligger under fliken TEAMS.


22-10-21
UNGDOMS-SM
I helgen 21-23 oktober spelas Ungdoms-SM FU15 omgång 1 i Västervångshallen.
Kom och heja på våra duktiga ballers!

Foto Mika Pirttinen Grafik aya.se

22-10-04

ÅRSMÖTE
Välkomna på årsmöte torsdagen den 20 oktober 2022 kl 19 i Västervångshallen.
22-10-02

NYTT UTVECKLINGSLAG!

Vi startar ett nytt lag för tjejer födda 2006 och äldre. Har du spelat basket förut, lagt skorna på hyllan, men är sugen på att börja igen? Eller är du kanske helt ny inom basketen? Kom och prova på i vårt nystartade lag som vi kallar dam/utveckling. Vi tränar ännu så länge på tisdagar i Västervångshallen. Välkommen att kontakta Karin för mer information!
Kb@gopirates.se

Ps. Glöm inte att kolla att vårt svar inte hamnat i din spam/skräpkorg!

22-07-20

NY GRUPP FÖR FLICKOR!

Basket fortsätter att växa i populäritet! Vi tänker därför dra igång en grupp för flickor födda 2009-2012 med start i höst.

Det spelar ingen roll om man är nybörjare eller har spelat tidigare.

Träningen kommer vara i Trelleborg, dagar och tider meddelas längre fram. Mejla Karin: kb@gopirates.se så sätts ni på intresselista och blir kontaktade inför terminen som startar i augusti. Who run the world? Girls!

Foto: Mika Pirttinen Grafik: aya.se

22-05-08
PIRATES DAY

Tack alla som var med i dag på Pirates Day! Vi är väldigt glada och tacksamma över att vår förening växer och att fler och fler upptäcker den här roliga sporten. Idag var vi mer än 60 barn och ungdomar samt 15 tränare!

Under dagen har vi spelat basket där både de yngre och ungdomarna spelat tillsammans i samma lag, där vi lagt fokus på att känna spelglädje. Väldigt fint att se hur våra ungdomar tar hand om de yngre och uppmuntrar dem! 

Vi har grillat och ätit tillsammans i solskenet för att sedan spela en spännande final som gick till två förlängningar! Ingen ville gå hem helt enkelt!

Dagen markerar avslutet på den här terminen men det är fortfarande spel på gång i olika turneringar för flera lag. Vi fortsätter också att träna hela sommaren som vi alltid gör för hos Pirates är ”Every Day Is Game Day”.

Ordinare termin börjar igen i augusti i samband med skolstarten. Vi önskar alla en glad sommar! 

Foto: Karin Boijertz
Foto: Karin Boijertz

Vill du inspirera och motivera?

22-04-20
Intresset för att spela basket i Trelleborg Pirates är väldigt stort och vi söker därför fler tränare! Vi har idag ca 20 ideellt engagerade tränare till våra barn-, ungdoms- och elitlag. 

För att kunna möta det stora intresset som finns söker vi nu efter fler tränare. Vi behöver framförallt tränare till våra två nystartade lag för pojkar respektive flickor 14-17 år, som är nya i sporten. 

Våra tränaruppdrag är ideella. Vi erbjuder dig introduktions-utbildningar, coachträffar och clinics samt en delaktighet i att gemensamt utveckla vår förening. Om du är intresserad av att engagera dig som tränare så hör gärna av dig till Karin på kb@gopirates.se

Obs! Kolla gärna i din skräpkorg att vårt svar inte hamnat där om du mejlar oss!22-01-05

Under hösten har det förts diskussioner om att hitta ett sätt att skapa ett större samarbete inom idrotten i Trelleborg. Dessa diskussioner ledde till att Trelleborgs Idrottsallians bildades 220103. Trelleborgs Idrottsallians är en förening skapad för att ge förutsättningar för dess medlemmar att öka samarbetet.

Målsättningarna i samarbetet är bland annat:

  • Öka andelen idrottsutövande barn och ungdomar i staden
  • Ge möjlighet till alla att utöva idrott
  • Skapa en stabilare ekonomisk bas för medlemsföreningarna

Medlemsklubbar:
Pingvin Rugby Club
Palmstadens IK
Trelleborgs Ishockeyförening
Trelleborgs Konståkningsförening
United Fighters
Stavsten HK
Trelleborg Pirates

21-05-31
Sommarbasket!
3×3 Challenge
Varannan söndag med start den 20 juni spelar vi på utomhusplanen vid Västervångshallen mellan kl 16-18.

Anmäl dig 15 min innan.

Speldatum:
Datum 20/6, 4/7, 18/7 ,1/8
Arrangeras med stöd av
Trelleborgs Kommun.


21-05-21

Hjälp oss säga grattis till Pirates egen Kene Chukwuka som tar examen i USA. Kene började sin collegekarriär i Pitt D1 och avslutade nu i Pepperdine D1.

Han har varit en exemplarisk student både på och av plan och vi är extremt stolta att han representerat Pirates flagga och vår kultur. Grattis Kene! 
21-05-12

Jordan Lou Highlights 2020
Säsongen blev inte så lång 2020, bara 4 matcher innan pandemin satte stopp för vidare spel.

Här är några härliga highligths från året med vår pointguard Jordan Lou, som kom hem från spel i Berlin när Europa stängde ner. Glädjande för oss är att han har tränat våra barn och ungdomar under året som gått!
21-05-04

Spelschemat är här!
Om myndigheterna tillåter kommer Superettan dra igång 21-10-17
Pirates möter RIG Mark borta i första omgången. Här ser du våra kommande matcher!